Пенсіонерам потрібно пройти обов'язкову ідентифікацію особи, щоб і надалі отримувати виплати. Зробити це потрібно до 31 грудня 2023 року, але не всім.

Пенсіонерам потрібно пройти обов'язкову ідентифікацію особи, щоб і надалі отримувати виплати. Зробити це потрібно до 31 грудня 2023 року, але не всім.

Які категорії мають пройти таку процедуру, для чого і як саме це зробити – у матеріалі Styler далі.
Що відомо про ідентифікацію

Джерело

Якрозповів представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, перевірку, яка планувалася до 1 вересня, дозволили провести до кінця поточного року.

У Мінреінтеграції нагадали , що ця процедура передбачена для громадян України пенсійного віку, які перебувають за кордоном.

Обов'язкова ідентифікація пенсіонерів 2023 року Як пройти перевірку, щоб не перестали платити

«Громадянам, які знайшли притулок за кордоном, виплата пенсії буде здійснюватися на поточні рахунки, відкриті в українських банках. При цьому таким особам потрібно буде до 31 грудня кожного року проходити фізичну ідентифікацію», — нагадали у відомстві.
Як засвідчити особу

Пройти перевірку пенсіонери зможуть кількома способами:

Спосіб №1

Можна скористатися сервісом «Дія.Підпис». Сервіс доступний на порталі електронних послуг Пенсійного фонду. Зробити це можна за посиланням  Тут .

Спосіб №2

Пройти консульське підтвердження. Пенсіонери можуть пройти ідентифікацію особи, відвідавши відповідну консульську установу в країні свого проживання. За такої перевірки посадова особа засвідчить нинішнє місце проживання за кордоном.

Спосіб №3

За словами Мельничука, було розширено способи проходження ідентифікації, зокрема передбачено можливість проходження ідентифікації з використанням відеоконференцзв'язку.

Важливо!

Якщо ви досягли пенсійного віку, то, перебуваючи за кордоном, можете оформити пенсію. Це можна зробити дистанційно через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.
Авторизуйтесь у особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України та пройдіть ідентифікацію за допомогою електронного підпису Дія Підпис (Дія ID).
Посилання 
Тут .

480
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...